Saturday, January 19, 2019

Biofrost kylmägeeli kivunlievitykseen

Biofrost kylmägeeli kivunlievitykseen


Lääkeaineeton kylmägeeli, Biofrost, on uusi suomalainen tuote, joka on suunniteltu nivelten ja lihasten kivunhoitoon. Tuotteen on valmistanut Viking Lab, joka on suomalainen perheyritys Tampereelta. Viking Lab valmistaa myös käsihygieniaan liittyviä tuotteita teollisuuteen ja kotitalouksiin. 

Biofrost kylmägeeli takaa turvallista kivunlievitystä, joka sopii koko perheelle. Geeli laukaisee myös lihasjännitystä, vähentää turvotusta sekä nopeuttaa vammoista - ja rasituksesta toipumista.


Tuote sopii heille, jotka haluavat särkylääkkeiden sijaan luonnollisen lääkeaineettoman kivunlievityksen. Biofrost lupaa korkealaatuisen kylmäterapiahoidon, jonka vaikuttavat aktiiviset ainesosat ovat mm. etanoli, mentoli, piparminttu, eukalyptus. Biofrost kylmägeeli täyttää Euroopan Unionin direktiivien vaatimukset ja tuotteesta löytyy CE-merkintä.
kylmägeeli biofrost


Kylmägeelin käyttötarkoituksia kivunlievityksessä:

  • Venähdykset, urheiluvammat, revähdykset ja mustelmat
  • Rauhoittava vaikutus niveltulehdukseen
  • Hartia -, niska-, ja alaselkäkivut
  • Reumakipu
  • Lihas - ja nivelkipu
  • Rasitusvammat

Viilentävät ainesosat ja vaikuttavat aineet

Biofrost kylmägeeli sisältää mm. etanolia, eukalyptusta, piparminttua ja mentolia. Vaikuttava kivunlievitys johtuu näiden ainesosien optimaalisesta yhdistelmästä, joka laskee ihon pintalämpötilaa aktivoiden lämmönsäätelyn reseptoriryhmään kuuluvat TRPM8-reseptorit. Nämä reseptorit kattavat n. 15% kaikista kipureseptoreista ja näiden kautta kivun tunne välittyy. Kun ihon pintalämpötila laskee, TRPM8 reseptorit aktivoituvat lähettämään kylmän tunnetta samoin kuin kipuhermot lähettävät kipusignaaleja. Tieto viileydestä helpottaa kipua ja lopulta kun tämä tieto prosessoituu keskushermostossa, kipu lievittyy.

Kylmägeelin viilentävän vaikutuksen jälkeen verenkierto vilkastuu ja lihakset rentoutuvat. Elimistön omat paranemismekanismit niin ikään tehostuvat verenkierron vilkastumisen ansiosta. Tämä vaikuttaa positiivisesti vammoista ja rasituksista toipumiseen ja nopeuttaa palautumista.

Toinen kylmägeelin vaikuttava aines on metyylisulfonyylimetaani (MSM). MSM on eläimissä, kasveissa sekä ihmisessä luontaisesti esiintyvä yhdiste, jota luontaistuotevalmisteissa kutsutaan orgaaniseksi rikiksi. MSM:llä on kipua - ja tulehdusta lievittäviä vaikutuksia sekä se edistää nivelvaivojen ja jäykkien lihasten hoidossa.

Omat kokemukset

Omat kokemukseni Biofrost kylmägeelistä on hyvät. Noin 10 vuotta kestäneiden alaselkäkipujen vuoksi olen joutunut koittamaan lähes kaikki kivunlievitykset aina kylmä/kuumageeleistä koviin kipulääkkeisiin. Muista vastaavista tuotteista löytyy kokemusta esim. Cool -X kylmägeelistä sekä Ice Power -kylmägeelistä. Sen lisäksi olen koittanut lämpötarroja, joista viimeisin on hieman eksoottisempi Etelä-Koreasta tuotu lämpötyynypakkaus. Eniten eroava ominaisuus muihin nähden Biofrostissa on sen erittäin miellyttävä tuoksu. Samalla saattaa myös tukkoinen nenäsi aueta, jos satut olemaan flunssassa kylmägeeliä käyttäessäsi. Geelin vaikutusaika on hyvin pitkä ja teho on hyvä.

Edellisen kerran jouduin käyttämään kylmägeeliä tositarkoitukseen pahasti venähtäneen nilkan vuoksi. Tapaturma sattui töissä kun törmäsin esteeseen ja kaaduin suoraan nilkkani päälle. Kipu yltyi tyypillisesti vasta seuraavana päivänä ja jouduin sairaslomalle. Käveleminen oli vaivalloista ja tällöin tutustuin tähän tuotteeseen. Kivunlievitysvaikutuksen huomasin jo n. 15min kuluttua, jolloin käveleminen jääkaapille ja vessaan helpottui. Muualle oli kuitenkaan turha lähteä kävelemään. 

Palautuminen tapahtui myös nopeasti ja parin saikkupäivän jälkeen palasin työmaalle. Isku oli tosissaan kova, sillä jonkinasteista kipua jatkui vielä seuraavat 2 kuukautta. Kylmägeeli auttoi kuitenkin pahimman kivun yli ja täytti lupauksensa. 

Edullinen hinta, riittoisa tuotepakkaus ja tehokas vaikutus sai minut ostamaan tuotteen myös uudestaan. Tuotetta löytyy tälläkin hetkellä kaapista vaikka onneksi sitä ei ole joutunut tositarkoituksiin käyttämään. 

Pitkään kestäneet alaselkäkivut selätetty

Kivunlievitystuotteita olen käyttänyt noin 15 vuotta pääsääntöisesti alaselkäkipuihin. Vaikka kivunlievitykseen kylmägeelit ovat iso apu, on itselläni jo pitkään kestäneet alaselkäkivut parantuneet keskivartalon lihasten vahvistamisella lähes kokonaan. Lihasten vahvistaminen ei tietenkään auta kaikkeen mutta alaselkäkivuista kärsiville suosittelen jokaista harkitsemaan liikunnan lisäämistä, mikäli elintavat ei välttämättä ole parhaat mahdolliset.

Omat selkäkipuni alkoi noin 17- vuotiaana ja kivut olivat välillä sietämättömät. En pystynyt aina kävelemään, tai jos pystyin, ryhti oli noin 90 - vuotiaan ihmisen tasolla. Pari kertaa varasin ajan jo lääkärille, mutta tämä ei kuitenkaan johtanut mihinkään. Kipujen epäsäännöllisyys oli varmasti suurin tekijä siihen, etten aiemmin tehnyt asian eteen mitään. Kun kivut olivat poissa puolikin vuotta, pääsi alaselkävaivat unohtumaan aina seuraavaan kertaan saakka kunnes selkä meni toimintakyvyttömäksi.

Lopulta ryhdistäydyin ja aloin säännöllisemmän liikunnan ja voimaharjoittelun vuonna 2015. Jo puolen vuoden kuntosaliharjoittelun jälkeen huomasin oloni olevan parempi eikä kipuja tuntunut. Tämä lisäsi intoa kuntosaliharjoitteluun, eikä vastaavat kovat alaselkäkivut enää palanneet.

Nyt 2019 ja 33-ikäisenä olen paremmassa kunnossa kuin parikymppisenä koskaan. En välttämättä urheilullinen mutta en ainakaan selkävaivainen. Selkäkivut ovat kadonneet lähes kokonaan. Välillä koen jonkinlaista jumia alaselässä, jolloin käytän kylmägeeliä hoitoon. Tähän Biofrost toimii moitteettomasti. Jumi ei kuitenkaan ole mitään aiempiin vuosiin verrattuna ja yleensä jo seuraavana päivänä selkä on taas täysin kunnossa. 


No comments:

Post a Comment